tiistai 27. elokuuta 2013

Madriiiiiid!


Madrid-Barajasin lentokentän terminaali 2:n metroasema, 26. elokuuta 2013 klo noin 13 iltapäivällä.

Vaaleatukkainen suomalaispoika istuu metroaseman laiturilla odottaen Nuevos Ministeriosiin menevää metroa, mistä hän jatkaa Conde de Casaliin. Päällään hänellä on farkkushortsit, teräsmiespaita sekä valkoiset lenkkitossut. Täyteen pakattu rinkka ja läppärilaukku on aseteltu maahan. Pojan katse liukuu metroaseman ympäri muistellen parin vuoden takaista opintomatkaa, jolloin hän on viimeksi ollut tällä laiturilla. Pään läpäisee epäuskoinen ajatus: ”Nytkö mie sitten olen täällä taas?” Katse harhailee raiteiden toisella puolella olevalle aseman nimikyltille. Kasvoille leviää leveä hymy: ”Ai että kun olen odottanut tätä hetkeä jo monta vuotta!”


Näillä sanoilla halusin aloittaa tämän vasta alussa olevan taipaleen raportoimisen blogimuodossa. Kyseessähän oli tottahan toki yours truly, joka saapui eilen Madridiin opiskellakseen teknillisessä yliopistossa (Univesidad Politecnica de Madrid) ensi kesäkuuhun asti. Päätin aloittaa blogin kirjoittelun muutamista syistä:

1. Vaihto-opiskelun yhteydessä on pakollista joko kirjoittaa matkaraportti vaihdon jälkeen tai pitää vaihdon aikana matkablogia. Mielestäni jälkimmäinen on helpompaa, kun kirjoittamisen yhteydessä asiat ovat vielä enemmän tai vähemmän tuoreessa muistissa.

2. Tämä on helppo tapa pitää sukulaisia ja muita kiinnostuneita ajantasalla kuulumisistani ilman että tarvitsee jokaisen kanssa olla erikseen yhteydessä ja puolet jutuista unohtuisi kuitenkin kertoa.
3. Tästä jää sitten kiva muisto itselle sitten kun myöhemmin kokoan blogin jutut yhteen. 
4. Kirjoittaminen on minusta aidosti kivaa.

Materiaalia minulla piisaisi jo nyt, mutta ihan jo lukijaystävällisyyden takia koitan pilkkoa tekstini selkeisiin teemoihin, missä luotaan ajatuksiani ja kokemuksiani vähän tarkemmin. Edes äitini ei jaksaisi lukea niitä monen tusinan sivun mittaisia tekstejäni, joita minulta irtoaa kun oikein innostun! Kirjoitustahti on nyt alussa aika tiheä, mutta harvenee siitä sitten vähän myöhemmin kun olen saanut kaikki ajatukseni purettua.

Koulut alkaa tuossa 9. syyskuuta, mutta onhan tässä vaikka mitä kaikkea muuta mistä haluan kertoa kaikille ennen sitä! Lähetään nyt sitten vaikka mielivaltaisesti liikkeelle kertomalla miksi ja miten olen päätynyt toiselle puolelle Eurooppaa noin vuodeksi ja ehkä siitä jopa suoraan muualle maailmalle, millainen kaupunki on, millaisia ihmiset on, millainen kämppä... Mitä näitä!

Mutta jotta tämä intro ei venähdä tuskastuttavan pitkäksi, niin pistän pisteen tähän. Huomenna asiaa unelmista ja niiden jahtaamisesta, hasta mañana!

- Lassi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti