tiistai 24. syyskuuta 2013

Viikonloppu Asturiasissa / Säbäkauden avaus

Moi!

Pahoitteluni pienoisesta laiskottelustani, tarkoitukseni oli kirjoitella kurssivalinnoista yms., mutta koska en ole vielä saanut lopullista varmistusta virallisilta tahoilta niiden osalta, niin olen lykännyt kyseistä kirjoitusta. Palasin kuitenkin toissapäivänä pelireissulta Asturiasin provinssista Espanjan pohjoisrannikolta, joten tuumasinpa kertoa siitä tässä välissä!


Kuten olen aiemmassa postauksessani kertonut, pelaan paikallisessa salibandyliigassa, jonka kausi alkoi 21. syyskuuta Pola de Lenassa paikallista Lena Floorballia vastaan ja toinen peli oli heti seuraavana päivänä Gijónissa UDB:tä vastaan. Reissu pohjoisrannikolle siiderin luvattuun maahan alkoi lauantaiaamuna kello 8 Vicálvaron urheiluhallin pihasta, josta autoletka suuntasi viiden tunnin roadtripille pohjoiseen päin. Allekirjoittaneen epäonneksi edellisenä yönä tuli tehtyä kaikkea muuta paitsi nukuttua, joten pienoinen silmänlurpahdus oli varsin väistämätöntä matkan aikana. Hereillä ollessa ehdin kuitenkin tiirailemaan maisemia ja kuullostelemaan espanjalaisten keskustelua josko saisin jotain kiinni puheesta.



Pola de Lenaan saavuimme noin viiden tunnin körröttelyn jälkeen (niskat huusivat armoa huonossa asennossa nukkumisen vuoksi) ja koska pelin alkuun oli vielä monta tuntia aikaa, päätimme tutustua hieman kylään ja käydä syömässä bocattoja ennen starttia. Itselleni maistui Bocatas brutales -listalta ANIMAL, oli sairaan hyvää ja just napakan kokoinen!







Ensimmäinen peli Lena Floorballia vastaan alkoi kello 17. Kauden alun kunniaksi ostin itselleni uuden FatPipen mailan pienen testiajon jälkeen. Pallonhallinta on todella hyvä! Ei tarvinnut pitkään miettiä päätöstä asiasta. Valitettavasti peli itsessään ei sujunut ihan odotusten mukaisesti, liekö ollut vähän ruostetta moottorissa itselläni ja vähän muillakin. Vaikka Valle johti ja dominoi peliä selkeästi alusta asti, omissa soi pari kertaa aivan käsittämättömien virheiden johdosta, mistä tuli kyllä palautetta valmentajalta. Peli meni sen verran tiukaksi, että ketjumäärä pudotettiin kahteen mikä merkitsi sitä, että mie sain istua vilttiketjussa parin muun jannun ohella kolmannen erän. Lopulta saimme väännettyä makean 4-2-voiton alun takkuilusta huolimatta. Huomionarvoista pelissä on Tomin, joukkueen toisen suomalaisen, komea avausmaali, luultavasti koko liigan ensimmäinen. Hyvä, Tomi!

Neuvonpitoa erätauolla.
 Voittajana on helppo hymyillä (4-2 vs. Lena Floorball)
 
Uusi kulta <3 (FatPipe Upsidedown)

Pelin jälkeen suuntasimme kohti Gijónia rannikolle. Illan ohjelmassa oli hotelliin majoittuminen sekä ruokailu Domino's Pizzassa, missä oli jokin "syö rajattomasti 6,20 eurolla"-tarjous. Tämä tarkoitti sitä, että meidän pöytään tuotiin jatkuvasti perhepizzaa vastaavia lättyjä ja skabana oli sitten kuka syö eniten tai ainakin itsensä pyörryksiin. Voi sitä tyrkyttämisen määrää pöydässä istuneiden jätkien toimesta. Jos en olisi olisi ollut niin ähkyssä että oksennus lentää jos olisin vielä yhenkin puraisun ottanut niin olisin survonut pizzan palan kyseistä palaa tyrkyttäneen kasvoille. Hyvää oli pizza, sitä oli vaan aivan liikaa itseni kokoiselle ihmiselle. Meidän 8-henkisessä pöydässä syötiin varmaan 10 perhepizzaa yhteensä, mikä johti "raskauskilojen" vertailuun ulkopuolella, yllätysyllätys.

Yksi asia, mihin en ole aikaisemmin kiinnittänyt huomiota täällä ollessani, mutta nyt kiinnitin: Espanjassa on jonkin sortin kulttuurillinen fetissi siirrellä pöytiä ennen ruokailua. Siinä missä Suomessa 10+ hengen porukka tavallisemmin hajoaisi pariksi pienemmäksi porukaksi eri pöytiin niin Espanjassa ravintolaruokailu ei ala ennen kuin jokainen seurueen jäsen on istutettu saman pöydän ääreen, mikä merkitsee aina 5-10 minuutin pöytiensiirtelysessiota. Pieniä kulttuurillisia eroja.

Ruokailun jälkeen tutustuimme hieman Gijónin rantoihin. Yöaikaan merestä ei saanut kauheasti irti, mutta kyllä kaikkea muuta nähtävää ja paikallisia erikoisuuksia löytyi senkin edestä:





Lämpömittari (~22°C)

Asturias on Espanjan "siideriprovinssi", missä paikallisesta siideristä ollaan oikein ylpeitä ja siihen liittyy monia perinteitä. Yksi erikoisuus mihin en ole muualla törmännyt on siiderin kaatotapa. Yksinkertaisuudessaan siideripullo nostetaan pään yläpuolelle suoralla kädellä, katse eteenpäin, ja siideri kaadetaan pullo vaakatasossa reiden korkeudella oleviin laseihin, minkä jälkeen juoma tarjoillaan janoiselle asiakkaalle. Toki ensimmäiset pisarat menevät tavallisemmin maahan, mutta kyseisen tekniikan hallitseminen on varsin vaikuttava näky. Harmikseni en tällä reissulla päässyt maistelemaan paikallista erikoisuutta, mutta Asturiasin provinssi menee ehdottomasti "places to go to before I die"-listalle.

Asturiasilainen siiderinkaatotekniikka (Google)

Uusi aamu, uudet temput. Hyvin nukutun yön jälkeen ja hotelliaamiaisen nautittuamme suuntasimme Gijónin urheiluhallia kohti kohdataksemme UDB:n. Tämä peli meni edellistä peliä paremmin, sillä päätin edellisen päivän vilttikomennuksen jälkeen, että jos en pääse laukomispaikoille näyttämään maalintekotaitojani, niin ainakin palloton pelaamiseni on omaa luokkaansa. Eli karvaan kovaa, riistän palloa, ahdistelen vastustajan pallollista puolustajaa ja pakotan hänet tekemään hätäratkaisuja ja niin edelleen. Liekö ollut vastustajan heikompaa tasoa vai valmentajan antama satikuti edellisen päivän katastrofaalisesta puolustamisesta ja muistutus sovitusta taktiikasta, mutta nyt kuviot toimivat ihan erilailla ja pääsimme juhlimaan maaleja moneen otteeseen. Miekin sain syöttöpisteen! Ja tuli noita maalintekotilaisuuksia itsellenikin, mutta tuliset laukaukset kolisivat vasempaan ristikulmaan kahdesti ja kerran lauoin täysin avoimesta paikasta maalin ohi. Parempana päivänä nimeni kohdalla olisi lukenut 3+1... No ei siinä muuta kuin treenaamaan laukomista seuraava peliä varten! Olin kuitenkin erittäin tyytyväinen suoritukseeni ja tiedän pystyväni parantamaan edelleen ensi lauantain peliin. Ottelu päättyi 8-3 voittoon ja tällä hetkellä johdamme sarjaa neljällä pisteellä ja 12-5-maalierolla.



 Villejä veikkauksia miun pelinumerosta?

Voittoisan pelin jälkeen suuntasimme sitten kohti kotia. Asturiasista minulle jäi oikein positiivinen mielikuva ja suosittelen jo tämän pintaraapaisun perusteella Asturiasia lomakohteeksi ihan jo paikallisen siiderikulttuurin vuoksi. Toki Gijón esimerkiksi on hieman kylmempi kuin Espanja keskimäärin johtuen Atlantin valtamerestä, mutta kyllä mie ainakin aion palata joku päivä elämäni aikana tutustumaan paikalliseen kulttuuriin tarkemmin. Ja silloin kun palaan, espanjani on sitä tasoa, että minua voi kutsua joksikin paikallisen ja turistin hybridiksi!

Siinäkin mielessä viikonloppu oli oikein kiva, sillä nyt vasta tunsin päässeeni tutustumaan joukkueen muihin pelaajiin vähän paremmin ja uskalsin jutella hieman enemmän espanjaksi kuin adiós ja hasta luego. Pitää jatkaa tätä putkea ja poistua mukavuusalueelta (englannista) useammin, sitä vartenhan mie olen tänne tullut!

Loppuun heitän vielä muutaman maisemakuvan kotimatkalta ja ei muuta kuin hasta luego!

- Lassi






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti