maanantai 28. lokakuuta 2013

Tapaksia ja El Clásicoo

Buenas tardes!

Palasin muutama tunti sitten ostoksilta yhden nahkatakin ja kahden kenkäparin rikkaampana (ja X euroa köyhempänä) nyt kun maanantaisin ei ole luentoja parin kurssimuutoksen jälkeen... Barcelonan ja Portugalin reissut alkavat poltella jo, ryhdyn työstämään CM Portugalissa pidettävän Oral Presentation Technique -koulutuksen Powerpoint-slideja tämän tekstin jälkeen. Materiaalit keräsin jo eilen ja nyt tarvitsee vaan valita lopullinen sisältö ja naputella PP-esitys kasaan sekä suunnitella mitä aion varsinaisesti sanoa koulutuksen aikana. Siinä on päällimmäiset tunnelmat juuri nyt. Seuraavaksi voisin jaella viime aikaisia kokemuksiani Espanjan kulttuurista ja tapahtumista.

 
17.-27.10. vietettiin Tapapies-nimistä multikultturillista tapas-tapahtumaa, johon osallistui kymmeniä Lavapiésin kaupunginosassa sijaitsevaa ravintolaa ja baaria. Tapahtuman nimi lienee väännös tapahtuman järjestävän kaupunginosan nimestä, mutta hauskasti nimi kääntyy suomeksi kirjaimellisesti "Tapas-jaloiksi" eli hieman approtyylillä kierretään jalan ravintolasta ravintolaan maistamaan paikallisia erikoisuuksia vain eurolla kipale, oluen kanssa kaksi euroa. Kävin tutustumassa tapahtumatunnelmaan parina iltana ja koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa...

 Katusoittajia Lavapiésin metroaseman edustalla.

Ensimmäisen illan ensimmäiset tapakset (valitettavasti en muista mitä kulhossa oli)

Kanavarras jollakin makealla kastikkeella + juustolla + punajuurella

 Paikallisia tapaksia olen maistellut enemmänkin siellä sun täällä, mutta tämän tapahtuman parasta antia oli ehdottomasti tapahtuman kansainvälinen väri, joka muodostui eri maailmankolkista tulevien ravintoloiden eri tulkinnoista tapas-ruoasta. Maistelin intialaista tapasta, japanilaista tapasta, turkkilaista tapasta... "lainausmerkit". Tämä on parasta ruokakulttuurien sekoittumista, mitä olen koskaan päässyt kokemaan! Kokonaisuudessaan tapahtuma oli oikein mielenkiintoinen ja ruoat maistuvia, vaikkakaan en päässyt kokeilemaan ihan kaikkea mitä olisin halunnut. Harmi etten ehtinyt käymään useampana päivänä, pitänee kompensoida loppuvuoden ajan tekemällä pistokokeita satunnaisiin cervezerioihin ja tapas-ravintoloihin aina kun mahdollista.

 Mie, Jenni, Tomi ja Jupe.

 Intialainen tulkinta tapaksista.

 
Turkkilainen tulkinta tapaksesta.

Lauantaina 26.10. pelattiin El Clásiconakin tunnettu FC Barcelona - Real Madrid. Koska olen Barcelonassa vasta ensi viikonloppuna enkä siis päässyt katsomaan ottelua paikan päällä, tyydyin katsomaan ottelun kavereiden kanssa O'Connell's-irkkupubissa. Itse ottelua mielenkiintoisempaa oli seurata miten joukkueiden kannattajat reagoivat kiperissä tilanteissa. Pubissa oli nimittäin hyvin mielenkiintoinen sekoitus espanjalaisia Realin kannattajia ja ulkomaalaisia pääasiassa Barçan kannattajia. Jako ei nyt ollut puhdas Madrid vastaan muu maailma -asetelma, sillä molempien joukkueiden kannattajia löytyi kaikista pubissa olleista kansallisuuksista, mutta oli selkeästi havaittavissa kuinka Realin kannattajat ryhmittyivät pubin perälle, kun taas Barçan kannattajat jäivät lähemmäksi ovea ison screenin eteen jännittämään.

 Samsung-niminen peruna ei sovellu kirkkaiden kohteiden kuvaamiseen huonossa valaistuksessa.

Barçan kannattajia 1-0-tilanteessa.

Tunnelma ottelun aikana oli loistava. Tiukan maalipaikan tullen aina jompikumpi pääty älähti jotain ja kuulin useammin kuin kerran kun baarin R.Madrid-pääty repesi kannatuslauluihin Realin selviydyttyä kiperästä tilanteesta. Voisin kuvitella, että Barçankin lauluja olisi voinut kuulua, mutta ehkäpä kyseiset laulut osaavat henkilöt ovat todennäköisemmin tuolla Katalonian puolella kuin Madridin keskustassa olevassa baarissa... Ottelu päättyi Barcelonan 2-1-voittoon, joten voitonjuhlia ei päästy näkemään kaduilla Madridissa. Pitää ruveta haistelemaan milloin El Clásico saapuu Madridiin, aivan takuuvarmasti tulee olemaan vaihtovuoden kohokohtia! Voisi samalla opetella jonkun Real Madridin kannatusrallatuksen ihan vaan, jotta ymmärtäisi kyseis(t)en laulu(je)n sanat silloin kun se pamahtaa ilmoille tuhansien ihmisten voimin.

Tämän verran kerkisin nyt kiireiltäni naputella. Seuraavaksi naputtelen aikaisemmin mainitsemani powerpointin kasaan ja sitten voikin alkaa henkisesti valmistautumaan torstaina alkavaan Barcelonan reissuun... :)

Hasta luego!

- Lassi

Espanjalainen 3L:n kaljatorni, milloin tämä nerokas keksintö rantautuu Suomen terasseille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti